مطمئنا امروزه شما هم کلمه ی مدیتیشن و مراقبه را شنیده اید، از شنیدن فواید آن شگفت انگیز شده اید، و در نهایت دوست داشته اید لااقل یکبار هم که شده این فرآیند خاموشی ذهن را تجربه کنید؛ همین طور نیست؟! اما نمیدانسته اید چگونه و از طریق کدام روش! به همین سبب ما اینجاییم که به شما کمک کنیم؛ این مقاله ی به شما کمک می کند تا پاسخ پرسش های خود را بیابید و هرچه سریع تر مراقبه را شروع کنید!چرا و چگونه مراقبه کنیم ؟
مراقبه چیست؟ مدیتیشن عبارت است از تفکر عمیق یا تمرکز ذهن؛ این کار را می توان در سکوت یا با ذکر سرود انجام داد و به دلایل متعددی، از اهداف مذهبی یا معنوی گرفته تا روشی برای ایجاد آرامش انجام می شود. در دنیای شلوغ و مدرن ما، مدیتیشن در سال های اخیر به عنوان راهی برای مدیریت استرس مورد توجه بسیار قرار گرفته است. شواهد علمی نیز نشان داده است که تاثیر مدیتیشن بر روی سلامتی بیسار زیاد است؛ مراقبه می تواند یک ابزار مفید در مبارزه با بیماری های روحی و جسمی از جمله افسردگی ، بیماری های قلبی و دردهای مزمن باشد.
چگونه مراقبه کنیم پرسش تمامی افرادی است که قصد دارند مدیتیشن یا مراقبه را تجربه کنند؛ به طور کلی روش های زیادی برای مدیتیشن وجود دارد؛ اگر دوست دارید مدیتیشن یا مراقبه را تجربه کنید، اما نمی دانید از کجا شروع کنید، لیستی از هفت نوع تمرین مدیتیشن را در اینجا مشاهده می کنید.
مدیتیشن ذهن آگاهی فرایند حضور کامل افکار شماست. مدیتیشن ذهن آگاهی یعنی آگاه بودن؛ آگاهی به این معناست که بدانیم در کجا هستیم و چه می کنیم و نسبت به آنچه در اطراف ما می گذرد واکنش نشان ندهیم.
کجا و چگونه مراقبه کنیم ؟ (مراقبه ی ذهن آگاهی) مدیتیشن آگاهانه را می توان در هر مکانی انجام داد. برخی افراد ترجیح می دهند در مکانی آرام بنشینند، چشم های خود را ببندند و بر تنفس خود تمرکز کنند. اما می توانید در هر لحظه از روز، حتی هنگام رفتن به محل کار یا انجام کارهای خانه، این نوع مراقبه را تجربه کنید. هنگام تمرین مدیتیشن ذهن آگاهی، افکار و احساسات خود را مشاهده می کنید اما اجازه می دهید بدون قضاوت، بیایند و بروند.
مدیتیشن ماورایی یک تکنیک ساده است و به ما می آموزد که چگونه مراقبه کنیم؛ که در آن یک مانترا که به صورت شخصی تعیین می شود، مانند یک کلمه، صدا یا عبارت کوچک، به روشی خاص تکرار می شود. این تمرین 20 دقیقه دو بار در روز در حالی که راحت با چشمان بسته نشسته اید انجام دهید.
ایده این است که این تکنیک به شما این امکان را می دهد تا با سکوت و استراحت درونی، به آرامش مستمر و عمیق در زندگی خود دست یابید.
مدیتیشن هدایت شده، که گاهی اوقات به آن تصویرسازی هدایت شده یا تجسم نیز گفته می شود، روشی از مدیتیشن است که در آن شما تصاویر ذهنی یا موقعیت هایی را ایجاد می کنید که به نظر شما آرامش بخش هستند. این روند معمولاً توسط راهنما یا معلم هدایت می شود که می آموزد چگونه مراقبه کنیم ، بنابراین به آن هدایت شده می گویند. اغلب پیشنهاد می شود که تا حد ممکن از حواس مانند بو، صداها و بافت استفاده کنید تا آرامش را در فضای آرامش بخش خود ایجاد کنید.
مدیتیشن ویپاسانا نوعی مدیتیشن باستانی هندی است؛ در مراقبه ی ویپاسانا همه چیز را آنطور که هست می بینیم. این نوع مدیتیشن بیش از 2500 سال پیش در هند برای کسانی تدریس میشد که مشتاق بودند بدانند چگونه مراقبه کنیم . جنبش مدیتیشن ذهن آگاهی در ایالات متحده ریشه در این سنت دارد. هدف مدیتیشن ویپاسانا تغییر خود از طریق مشاهده خود است. این امر با توجه منظم به احساسات جسمانی در بدن و ایجاد ارتباط عمیق بین ذهن و بدن انجام می شود. پیوستگی پیوسته منجر به ایجاد یک ذهن متعادل کامل می شود. معلمان مراقبه ی ویپاسانا مدعی هستند که ارتباط متقابل، منجر به ایجاد ذهن متعادل و مملو از عشق و شفقت می شود. در این سنت هندی، ویپاسانا معمولاً در طول یک دوره 10 روزه تدریس می شود و انتظار می رود که دانش آموزان در تمامی این مدت، مجموعه ای از قوانین را رعایت کنند؛ قوانینی شامل: پرهیز از مصرف هرگونه مواد مخدر، دروغ گفتن، سرقت، فعالیت جنسی و آسیب زدن و کشتن موجودات.
مدیتیشن متتا، که مدیتیشن محبت دوست داشتن نیز نامیده می شود، تمرین هدایت آرزوها به دیگران است. کسانی که این نوع مراقبه را تمرین می کنند، کلمات و عبارات خاصی را به منظور برانگیختن احساسات خونگرم قرائت می کنند. این نیز معمولاً در ذهن آگاهی و مدیتیشن ویپاسانا یافت می شود. معمولاً هنگام نشستن در یک موقعیت راحت راحت تمرین می شود. پس از چند نفس عمیق، کلمات زیر را پیوسته و به آرامی تکرار می کنید. “بگذار خوشحال باشم. ایشالا خوب باشم. باشد که در امان باشم. باشد که من آرام و آسوده باشم. “ پس از مدتی که این مهربانی را نسبت به خود معطوف می کنید، ممکن است از یکی از اعضای خانواده یا دوست خود که به شما نزدیک است، تصویر بگیرید و دوباره مانترا را تکرار کنید؛ این بار “من” را با “شما” جایگزین کنید. همانطور که مدیتیشن را ادامه می دهید، می توانید سایر اعضای خانواده ، دوستان، همسایگان یا افرادی که در زندگی شما هستند را به ذهن خود راه دهید . همچنین تمرین کنندگان تشویق می شوند افرادی را که با آنها مشکل دارند را تجسم کنند. سرانجام، شما مدیتیشن را با شعار جهانی به پایان می برید: “باشد که همه جا در همه جا خوشبخت باشند.”
چاکرا یک کلمه سانسکریت باستانی است که به معنی “چرخ” است و می توان آن را در هند جستجو کرد. چاکراها به مراکز انرژی و قدرت معنوی در بدن اشاره دارند. تصور می شود که هفت چاکرا وجود دارد. هر چاکرا در قسمت های مختلف بدن قرار دارد و هر کدام دارای رنگ متناظر هستند. مدیتیشن چاکرا متشکل از تکنیک های آرام سازی است که بر ایجاد تعادل و رفاه در چاکراها تمرکز دارد. برخی از این تکنیک ها شامل تصویری بصری از هر چاکرا در بدن و رنگ مربوط به آن است. برخی از افراد ممکن است بخورند یا از کریستال هایی استفاده کنند که برای هر چاکرا رنگ آمیزی شده است تا به تمرکز در طول مدیتیشن کمک کند.
قدمت تمرین یوگا به هند باستان بر می گردد. طیف گسترده ای از کلاس ها و سبک های یوگا وجود دارد، اما همه آنها شامل انجام یک سری حالت ها و تمرینات تنفسی کنترل شده به منظور ارتقاء انعطاف پذیری و آرامش ذهن است. حرکات به تعادل و تمرکز نیاز دارد و تمرین کنندگان تشویق می شوند که کمتر بر حواس پرتی ها تمرکز کنند و بیشتر در لحظه بمانند.
رسیدن به پاسخ چگونه مراقبه کنیم و اینکه شما کدام روش مدیتیشن را تصمیم می گیرید که امتحان کنید به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر بیماری دارید و در یوگا تازه کار هستید، با پزشک خود در مورد اینکه کدام سبک برای شما مناسب است صحبت کنید و درنهایت تصمیم گیری کنید و مدیتیشن را به عضوی از زندگی روزمره خود تبدیل کنید؛ مراقبه کردن به مرور زمان گفت و گو های ذهنی شما را خاموش می کند؛ و وقتی شما از درون به سکوت رسیدید، آنگاه این صوت و صدای الهی است که در شما جریان می یابد؛ بنظرتان ممکن است فردی که از درون به خداوند رسیده، از استرس و اضطراب و ناآرامی های روحی رنج ببرد و یا مسائل ناچیز افکار او را به هم بریزد؟! خیر اینگونه نیست! خودتان امتحان کنید تا نتایج شگفت انگیزش را ببینید…!
طبیعی است که در ساخت و ایجاد یک عادت جدید در زندگی خود، باید تلاش مستمر داشته باشید و در اوایل ممکن است ذهن شما به آسانی این عادت را نپذیرد؛ چراکه به سبک زندگی قبلی عادت کرده است؛ طبق تحقیقات علمی، ذهن شما به 21 روز زمان نیاز دارد تا آن فعالیت جدید را به عنوان عضوی از زندگی شما بپذیرد و شما موفق شوید عادتی خارق العاده ای، چون مراقبه را به سبک زندگی خود وارد کنید و با مراقبه آرامش درونی را تجربه کنید؛ اما پس از مدتی این امکان وجود دارد تا این مقاله، و مطالبی همانند آن، راجب مراقبه و فواید آن را به فراموشی سپارید و نتوانید مراقبه کردن را به عملی مستمر تبدیل کنید؛ همه ما این مورد را تجربه کرده ایم؛ روز هایی را که با متوجه شدن مطلبی به شگفتی آمدید و تصمیم می گرفتید آن حرکت را از شنبه شروع کنید، به خاطر دارید؟! آن شنبه هایی که هرگز نرسیدند! اما نگذارید مراقبه کردن چنین باشد! آن را به عادتی شگرف مبدل کنید و روح خود را جلا دهید.
مقالات مشابه
مراقبه به عنوان یک ابزار مؤثر برای بهبود سلامت روان شناخته میشود. این تکنیک میتواند به کاهش ا...
مدیتیشن یکی از بهترین روشها برای دستیابی به آرامش و تمرکز در زندگی روزمره است. **چگونه در ۷ مر...
روش هواپونوپونو به پاکسازی احساسات منفی درباره پول کمک میکند. با شناسایی باورهای منفی، تکرار ع...
هنر و تأثیرش بر سلامت به عنوان ابزاری مؤثر در بهبود روان و جسم شناخته میشود. فعالیتهای هنری م...
خانه
کلوپ اَبَراِنسان ها
دوره های پیشرفته
فروشگاه
Label
بزن بریم !