بهترین نوع هدفگذاری چیه؟ هر انسانی دوست داره به نحوی زندگی کنه که بتونه به تمام اهدافش دست پیدا کنه .
هرسال، وقتی میخواد سال جدید شروع بشه آدم ها شروع به هدفگذاری های جدید میکنند و با خودشون میگن که : من امسال میخوام به این اهداف برسم و میخوام طوری زندگیم رو برنامه ریزی کنم که تا آخر سال بتونم به این اهدافی که برای خودم مشخص کردم دست پیدا کنم .
اما جالبه بدونید اکثره انسات ها نحوه درست هدفگذاری رو نمیدونن و هدفگذاری هایی که برای خودشون به اشتباه انجام میدن که نتیجه ای جز ناامیدی و دلسردی براشون نداره .
اونها فکر میکنند باید برای خودشون هدف های بسیار بزرگ انتخاب کنند چرا که در جایی شنیدن که : اگر میخواید به موفقیت های بزرگی دست پیدا کنید هدف های کوچیک برای خودتون انتخاب نکنید !
اونها فکر میکنند باید برای اهداف خودشون زمان مشخص کنند، یعنی با خودشون میگن : من باید تا 6 ماه اول سال حتما بتونم درآمد خودم رو حداقل 6 برابر کنم و اینکار رو هم میکنم !!!
اما آیا به تمام اهدافشون میرسند ؟؟ قطعا خیر !
هدف گذاری هم مثل بقیه کارها اصول مخصوص خودش رو داره یعنی اگر میخوایم برای خودمون اهدافی انتخاب کنیم که مناسب ما باشند و درصد موفقیتمون بیشتر باشه، باید در نحوه هدفگذاریمون اصولی رو رعایت کنیم که در این مقاله قصد داریم به بیان اون اصول بپردازیم .
تصور کنید همین الان شما یک کارمند ساده هستید که حقوق ماهیانه شما بین 2-4 میلیون تومن در ماه هستش . الان اول ساله و میخواید برای خودتون هدفگذاری کنید . با خودتون میگید : من میخوام امسال درآمدم رو 6 برابر کنم و درآمد ماهیانه خودم رو از 3 میلیون تومن به 18 میلیون تومان افزایش بدم !
اینکه دوست دارید ثروتمند باشید و درآمد ماهیانه خودتون رو افزایش بدید اصلا چیز بدی نیست اما باید بدونید که 2 روز بعد از این هدفگذاری چیزی جز ناامیدی و دلسردی نسیبتون نمیشه !
چرا ؟ چون برای خودتون هدفی انتخاب کردید که برای ضمیرناخوداگاهتون غیر قابل باوره . درسته !
مغز شما باور نمیکنه که شما قراره به درآمد ماهی 18 میلیون تومان در ماه برسید . شاید به صورت خوداگاه مدام این رو با خودتون تکرار کنید و وانمود کنید که حتما هم بهش میرسید اما در واقع بعد از چند روز اون هدف رو فراموش میکنید چرا که هروقت بهش فکر میکنید ناامید میشید و یک صدا درونتون به شما میگه : فکر نمیکنم بهش برسی !
برخلاف باور عموم، انتخاب اهداف خیلی بزرگ نه تنها خوب نیست و باعث رسیدن شما به اون هدف نمیشه . بلکه باعث میشه شما دلسرد بشید و دیگه انگیزه ای برای انجام کارهای جدید نداشته باشید .
تصور کنید میخواید قله ی یک کوه بسیار بلند رو فتح کنید . اگر از همون ابتدای مسیر به نوک قله نگاه کنید و مدام به عظمت کوه توجه کنید، قطعا یک احساس ناامیدی به سراغتون میاد !
بزرگی و عظمت قله کوه شما رو به وحشت خواهد انداخت !
در عوض برای فتح آن قله چه کاری باید کرد ؟ باید به کمپ استراحت بعدی فکر کنید . باید هدف خود را رسیدن به توقف گاه بعدی قرار دهید . و بعد از رسیدن به آنجا باید هدف خود را رسیدن به توقف گاه بعدی بگذارید و همینطور اهداف خود را بزرگتر کرده تا به قله کوه برسید !
به همین راحتی شما به قله کوه خواهید رسید بدون اینکه عظمت قله شما را به وحشت انداخته و ناامید کند .
اگر از همان ابتدا مدام به فتح قله ی چند هزار متری فکر کنید چیزی جز ترس تصیبتان نخواهد شد . اما اگر هدف معقول و قابل باوری برای خود انتخاب کنید، نه تنها به آن هدف خواهید رسید بلکه مسیر نیز برای شما لذت بخش خواهد بود !
پس یکی از اصول اولیه هدف گذاری این نکته است که هدفی برای خود انتخاب کنید که برای شما قابل باور بوده و به شما استرس و اضطراب وارد نکند !
اگر در حال حاضر با پراید به محل کار خود میروید، قطعا فکر کردن به خرید یک بنز برای شما تنش زا خواهد بود و مقاومت شدید ضمیر ناخوداگاه را در بر خواهد داشت .
نکته بعد در مورد نحوه صحیح هدفگذاری این است که برای هدفی که برای خود مشخص میکنید زمان تعیین نکنید !
به این مثال توجه کنید .
تصور کنید شما یک دانشجوی ساده با درآمد ماهیانه 2 میلیون تومان هستید . در ابتدای سال برای خود هدف میگذارید که من میخواهم تا برج 7 امسال به درآمد ماهی 10 میلیون تومان در ماه برسم !
شاید درآمد ماهی 10 میلیون تومان درماه برای شما قابل باور باشد اما زمانی که به این هف فکر مکنید باز هم چیزی جز ترس و ناامیدی نصیبتان نخواهد شد . چرا ؟
چون مغز شما با توجه به زمانی که مشخص کرده اید هزارن استدلال برای شما خواهد اورد که در این زمان مشخص شما هرگز به آن هدف نخواهید رسید .
مثلا به شما میگوید : تو بعد از 24 سال سن تازه به درآمد ماهی 2 میلیون تومان در ماه رسیده ای، چطور ممکن است در عرض 7 ماه به درآمد ماهی 7 میلیون تومان درماه برسی ؟؟
زمان گذاشتن برای اهداف خود یک کار بیهوده است چرا که به شما احساس استرس و ترس را القا خواهد کرد . ترس از اینکه مبادا در زمان مشخص شده به آن هدف نرسید !!
و اگر در زمانی که برای رسیدن به هدف خود مشخص کردید، به آن هدف نرسید، دچار دلسردی و ناامیدی شده و این باور در شما ایجاد میشود که به هیچ کدام از اهداف خود نخواهید رسید !
اگر میخواهید درآمد خود را 4 برابر کنید، به نتیجه و احساسی که رسیدن به آن هدف در شما به وجود خواهد اورد فکر کنید، نه زمان رسیدن به آن هدف . نه اینکه مثلا من باید تا 3 ماه آینده درآمد خودم رو 4 برابر کنم !
ما در جهانی زندگی مکنیم که توسط قانون جذب و ارتعاشات ما کنترل و سازماندهی شده و زمان، در اون هیچ جایگاهی ندارد .
تنها در دنیای فیزیکی ماست که واژه زمان معنی و مفهوم پیدا میکنه در صورتی که در جهانی که ما در اون زندگی مکنیم، زمان هیچگونه اهمیت و جایگاهی نداره .
پس برای اهداف خود زمان مشخص نکنید !
در کل، یک شاخصه بسیار بسیار مهم برای درستی هدفگذاری موجود دارد .
احساس شما به آن اهداف !
شما باید به اهدافی که برای خودتون مشخص میکنید احساس خوبی داشته باشید و برای خودتون هدفی انتخاب کنید که براتون قابل باوره !
وقتی برای خودتون هدفی تعیین میکنید، به احساستون توجه کنید ! اگر احساس خوبی به اون هدف داشتید، اون هدف برای شما هدف مناسبیه و میتونید اون رو برای خودتون انتخاب کنید . اما اگر اون هدف به شما احساس خوبی نداد و در مورد اون شک داشتید، بدونید که اون هدف مناسب شما نیست و باید هدفتون رو تغییر بدید .
سعی کنید در طول سال برای خودتون هدفگذاری کنید و هدفی هم که برای خودتون مشخص میکنید این شاخصه ها رو داشته باشه :
1-اون هدف برای شما قابل باور باشه و بتونید رسیدنتون به اون رو تجسم کنید . برای مثال اگر درحال حاضر ماشین پراید سوار میشید، رسیدن به یک بنز آخرین مدل برای مغز شما غیر قابل باوره اما رسیدن به یک ماشین سمند خیلی منطقی و قابل باوره !
برای خودتون اهدافی انتخاب کنید که برای شما قابل باور باشن .
2-برای اهداف خود زمان تعیین نکنید .
برای مثال اگر دختر خانمی هستید که قصد ازدواج دارید و برای خودتون رسیدن به همسر دلخواهتون رو هدف قرار دادید، به این فکر نکنید که من باید 6 ماه آینده به همسر دلخواهم برسم !
اینکار فقط در شما احساس استرس و ناامیدی رو به وجود میاره . در عوض هدف خودتون رو مشخص کنید و بگید: من در بهترین زمان ممکن به عشق الهی خود خواهم رسید .
3-هدفی را انتخاب کنید که به شما احساس خوبی بدهد
شما باید اهداف خود را با توجه و علایق و استعدادهای درونی خودتون انتخاب کنید و اهدافی رو برای خودتون مشخص کنید که به شما احساس خوبی رو منتقل میکنه !
مهم نیس اون هدف چیه، مهم اینه شما نسبت به اون چیز احساس خوبی داشته باشید .
مقالات مشابه
خشم میتواند تأثیرات منفی جدی بر سلامت جسمی و روانی داشته باشد. این احساس باعث افزایش هورمونها...
(تمرکز کردن)تمرکز ذهنی یعنی ذهنتان تنها بر روی یک چیز دقت و زوم کند.در مقاله ی قبل اینکه چگونه ...
تخیل به انسانها امکان میدهد فراتر از واقعیت فکر کنند و ایدههای نوآورانه خلق کنند. این قابلیت...
رازهای نهفته در عدد 40 را میدانید؟ درباره عدد چهل حرف و حدیث های زیادی در بین کارشناسان و دیگرا...
خانه
کلوپ اَبَراِنسان ها
دوره های پیشرفته
فروشگاه
Label
بزن بریم !