مراقبه چیست؟

مراقبه چیست ؟
شاید تا به حال چندین بار اسم مراقبه و مدیتیشن به گوشتان خورده است.تا به حال ب این فکر کرده اید که مراقبه چیست ؟یا تا به حال مراقبه انجام داده اید؟از فواید و تاثیرات آن با خبرید؟مدیتیشن کردن یا مراقبه کردن ترفندی است برای آرام کردن ذهن.اماده کردن ذهن.و مراقبت از ذهن.این تمرین و ترفند به ما مراقبت از افکارمان را آموزش می دهد و آنرا در ما تقویت میکند.
چگونه مراقبه کنیم؟
ما اصولا دو نوع مراقبه داریم.مراقبه ی تمرکزی که در این نوع مراقبه تمام تمرکز و حواسمان را بر روی یک چیز می گذاریم.مثل تنفس یا موسیقی یا یک نوا و مانترا.و یک نوع مراقبه ی دیگرکه به آن مراقبه ی نظارت باز است که در این نوع مراقبه جریان افکار را مشاهده میکنید ولی پی آن ها را نمی گیرید.و تنها می گذارید تا افکارتان جاری شود و به آن ها توجه و تمرکزی نمی کنید.هرگاه حس کردید در فکری گیر کرده اید مراقبه را از سر شروع کنید.
در مکانی آرام به دور از سر و صدا بنشینید.بدنتان را آرام کنید و تمام تنش ها را از بین ببرید.بر بدنتان توجه کنید.ذهن خود را آرام کنید.به افکاری که در ذهنتان جریان دارد توجه کیند. دارید به چه چیزی فکر میکنید؟حال ذهنتان را سعی کنید خالی از فکر کنید.این اتفاق نمی افتد هرگز زیرا شما همیشه در حال فکر کردن و خلق فکر هستید.ولی سعی کنید جریان فکر کردن را کند کنید و ذهنتان را آرام.بستگی به نحوه مراقبه کردنتان جریان فکرتان را کنترل کنید.
مراقبه را چه زمانی باید انجام دهیم؟
مراقبه را باید چه اندازه انجام دهیم؟جلسات مراقبه باید چقدر طول بکشد؟چند روز به چند روز باید مراقبه کرد؟مراقبه کردن از آن جایی که برای تسلط به ذهن و کاهش استرس و تنش ذهنی است بهتر است هر روز حتی شده پنج تا بیست دقیقه نیز برای مراقبه اختصاص دهید.مراقبه را روزانه انجام دهید و برای آن تایم به خصوصی را در نظر بگیرید که در آن زمان هر روز مدیتیشن کنید تا رفته رفته تبدیل به عادت شود.خودتان بغد از گذشت چند هفته یا چند روز تاثیرات مراقبه ی درست را در خود حس میکنید.حس شادیه بیشتر و قدردانی و سپاس گزاری بیشتر.در حال زیستن و کاهش استرس.
خود را موظف کنید به انجام مراقبه.این نکته بسیار مهم است که شما همیشه و به طور مستمر این فعالیت را ادامه دهید.
مراقبه چگونه بر زندگی ما تاثیر می گزارد؟
تا الان بسیار درباره اینکه مراقبه خوب است و اینکه چطور باید آن ها را انجام داد صحبت کرده ایم.اکنون میخواهیم از فواید آن برای شما بگوییم و اینکه مدیتیشن کردن بر کجاهای ما تاثیر میگذارد و این تاثیر چگونه است؟
افزایش تمرکز
از آنجایی که مراقبه، فعالیتی برای تمرکز افکارمان و آگاهی نسبت به منحرف شدن آن است، این فرایند، تمرکز ما را بهبود میبخشد، حتی زمانی که مشغول مراقبه نیستیم. این یک تأثیر پایدار و مداوم است که بر اثر انجام منظم مراقبه ایجاد میشود. توجهِ متمرکز، درست مانند یک عضله است که برای تقویت و استحکام به تمرین نیاز دارد.
افزایش خلاقیت
تحقیقات دربارهی تأثیر مراقبه بر خلاقیت کار سادهای نیست، اما تحقیقات زیادی روی نحوهی تأثیر مراقبه بر خلاقیت انجام شده است. محققان دانشگاه لیدن در هلند، هر دو شیوهی مراقبه یعنی توجه متمرکز و مراقبهی نظارت باز را بررسی کردهاند تا ببینند این مراقبهها تأثیری بر خلاقیت افراد داشته است یا خیر. آنها دریافتند افرادی که مراقبهی توجه متمرکز انجام دادهاند، به دنبال این مراقبه، هیچ نشانهی آشکاری از پیشرفت در خلاقیت نشان ندادهاند. اما در مورد مراقبهی نظارت باز، کسانی که چنین مراقبهای انجام دادهاند، در وظایفی که نیاز به ایدههای جدید و خلاقیت داشته است، عملکرد بهتری از خود نشان دادهاند.
کاهش استرس
مراقبهی تمرکزی به افراد کمک میکند، تحت فشارهای روحی مختلف بتوانند عملکرد مناسبی داشته باشند و استرس کمتری تجربه کنند. در جریان یک تحقیق در سال ۲۰۱۲، گروهی از مدیران منابع انسانی به سه دسته تقسیم شدند. دستهی اول در تمرینات مراقبهی تمرکزی شرکت کردند. گروه دوم، تمرینات تنآرامی یا همان ریلکسیشن انجام دادند و به گروه سوم هیچ تمرینی داده نشد. قبل و بعد از یک دوره هشت ماههی تمرینی، یک امتحان پراسترس و چندوظیفهای از تمامی این مدیران گرفتند. در امتحان نهایی، گروهی که در تمرینات مراقبه شرکت کرده بودند، نسبت به دو گروه دیگر، استرس کمتری در جریان امتحان داشتند.
افزایش مادهی خاکستری مغز
مراقبه با افزایش میزان مادهی خاکستری مغز در هیپوکمپوس و بخشهای قدامی مغز مرتبط است. افزایش مادهی خاکستری به افزایش احساسات مثبت، ثبات عاطفی طولانیتر و افزایش تمرکز در زندگی روزمره منجر میشود. علاوه بر این، مراقبه میتواند اثرات افزایش سن بر مادهی خاکستری را کاهش دهد و فرآیند زوال عملکرد شناختی را کندتر کند.
نتیجه
در نتیجه مراقبه فعالیت و تمرینی است که باعث می شود ما بهتر زندگی کنیم.بهتر حس کنیم و بهتر فکر کنیم.جریان زندگی و افکارمان را دستمان بگیریم و خوش حال و شاد زندگی کنیم.امید وارم از این مقاله لذت برده باشید.
دیدگاهتان را بنویسید